תחשבו רגע על בריטניה הגדולה, אנשי אצולה מחויטים מגיעים במשלחות רבות הדר למושבות האימפריאליסטיות באפריקה. ובכן, יזם בריטי סדרתי, סר טורקוויל נורמן, החליט שהגיע הזמן לפתח כלי רכב ייעודי ליבשת הזו, שבדרך כלל לא ממש נמצאת במרכז תשומת הלב של המפתחים.

• חולמים על טיול לאפריקה? בינתיים סע למכתש רמון!
מה צריך להיות בכלי רכב שכזה? עמידות רבה, יכולת עבירות מצוינת, אפשרות לשאת נוסעים ומטען רבים ולשאת עלויות נמוכות במיוחד בייצור, רכישה ואחזקה. לדבריו של נורמן, הוא מצא את הרכב.
לכלי הרכב של אפריקה קוראים "ד'ה אוקס" (The Ox), או – השור, ונורמן פיתח אותו כך שיסתדר בדיוק עם הדרישות. השור שוקל טון וחצי בלבד, אבל מסוגל לשאת עד שלושה עשר אנשים בישיבה, גם אם לא בתנאים בריטיים. לחילופין אפשר להעמיס על השור לא פחות משלושה משטחי נשיאה אירופים סטנדרטיים או שמונה מיכלי ענק של 200 ליטר כל אחד. הרכב מסוגל לספק כוח לצרכים מקומיים, כמו מסור חשמלי או משאבת מים.

את כל המטען או האנשים אפשר לקחת ברחבי אפריקה בזכות מספר מאפיינים. האחד הוא זוויות הגישה והנטישה המצוינות. השני הוא יכולת אמפיבית לנסיעה בתוך מים עד לגובה של 75 ס"מ. השלישי הוא תכנון שחוסך את הצורך המסורבל בהנעה כפולה לשם יכולת עבירות גבוהה. לדעתו של נורמן, הנעה קדמית עם עומס של 53-73% מהמשקל על הציר הקדמי יעשו את העבודה.
כדי לחסוך בעלויות, רק חלק מהעבודה יתבצע בבריטניה, חלק שידרוש רק כ-5.5 שעות עבודה של שלושה בריטים מחויטים. שאר עבודת ההרכבה תתבצע באפריקה, וגם היא לא תדרוש יותר מדי: 11.5 שעות עבודה של שלושה עובדים, שלא צריכים אפילו לזכות בהכשרה מיוחדת.

סיר טורקוויל נורמן, בריטי בעל יכולת כלכלית, תכנן את הרכב למטרות צדקה – כדי לעזור לאנשי העולם השלישי להתמודד עם קשיי החיים. הוא איננו מפרט כרגע מי ייצר וימכור את הרכב בפועל, אבל נראה שהוא מתכוון לעשות זאת, ואף הצהיר כי כל הרווחים יופנו לפיתוח נוסף של השור ושל אמצעים נוספים להקל על אנשי העולם השלישי.