לפי סקודה יכולה האוקטביה סקאוט לגרור עד 2,000 ק"ג. זו עליה של 25% בכושר הגרירה ביחס לאוקטביה קומבי הרגילה. הרמת מרווח הגחון ל-17.1 ס"מ, משפרת גם את זוויות הגישה והנטישה. אלו עומדות על 16.7 מעלות בחזית ו-13.8 מעלות מאחור. לא משהו שיירגש בעלים של לנדקרוזר אבל בהחלט שמעלה את הדופק בסגמנט הזה.

הלב של הסקאוט הוא הדור האחרון של מערכת ההנעה הכפולה המתבססת על הדור החמישי של מצמדי HALDEX. המערכת מפצלת את כוח המנוע בהתאם לתנאי הדרך בין כל ארבעת הגלגלים כל הזמן – בכביש או בשטח. בעת גרירה או בבלימה, מועברת גם בלימת המנוע לגלגלים הקדמיים כדי לסייע להאטה, וכשצריך להאיץ וליצור תנע, יגוייסו הגלגלים האחוריים למאמץ. רוב הזמן תנועו בהנעה קדמית – כדי לחסוך דלק ובשבריר שניה ישולבו הגלגלים האחוריים כדי לסייע באחיזה.

כמו אצל אודי ואפילו סובארו – ממציאת הסטיישן לשטח – גם הסקאוט נהנית מחבילת "קשיחות" הכוללת מגיני גחון, הגנה נוספת על צנרת הדלק והמפלט, פגושים מוקשחים, מגיני אבנים פלסטיים לדפנות, מסילות גג חיוניות למראה ולהתקנים כמו מנשאי אופניים ויש גם אלמנטים בתוך הרכב שיזכירו לכם שאינכם נוסעים ב"סתם" אוקטביה.

היצע המנועים כולל שני מנועי דיזל 184 כ"ס עם DSG 6 הילוכים או 150 כ"ס עם תיבה ידנית עם 6 הילוכים. ומנוע בנזין TSI 1.8ל' המפיק 180 כ"ס וגם הוא עם DSG 6 הילוכים.
סקודה מייצרת את גרסת "סקאוט" של אוקטביה משנת הדגם 2007 – לפי סקודה משנת 2007 ועד 2013 נמכרו בעולם 53,600 יחידות מהדגם הזה כ-8% מסך כל הסטיישנים (קומבי) של דגם אוקטביה.
עמי קרסו, דובר קבוצת צ'מפיון יבואנית סקודה, מסר כי ייבוא סקודה אוקטביה סקאוט נבחנת בימים אלה וכי טרם התקבלה החלטה לגבי ייבוא הגרסה הזו לישראל.