ניר בן זקן
יותר משנתיים לאחר שהושק, פורשה חושפת גרסת בסיס למקאן. רכב הפנאי שטח הקטן בהיצע של פורשה שהוצע עד כה רק עם מנועי V6, מקבל את מנוע טורבו בנזין, 4 צילינדרים בנפח 2.0 ליטר המוכר של קונצרן פולקסוואגן. תחת הכיול של מהנדסי פורשה הוא מפיק 252 כ"ס בין 5,000 ל-6,800 סל"ד ו-37.7 קג"מ בין 1,600 ל-4,500 סל"ד, 27 סוסים ו-2 קג"מ יותר מאותו מנוע באודי Q5 החולק את אותה פלטפורמה. המנוע משודך לתיבת הילוכים כפולת מצמד PDK עם 7 יחסים (8 הילוכים אוטומטית באודי) ולהנעה כפולה קבועה.

המיאוץ ל-100 קמ"ש יקח 6.7 שניות (0.4 שניות פחות מהבן דוד של אודי) או 6.5 שניות עם חבילת "ספורט כרונו" הכוללת בקרת שיגור בדרך ל-229 קמ"ש מרביים. צריכת הדלק הממוצעת עומד על בין 13.5 ל-13.8 ק"מ לליטר על פי נתוני היצרן בהתאם לצמיגים הנבחרים.

• מבחן רכב פורשה קאיין מול ריינג' רובר ספורט
• מבחן רכב אודי Q7 מול וולוו XC90
רשימת האבזור הסטנדרטי של פורשה מקאן תכלול גג שמש פנוראמי, ריפודי עור ואלקנטרה, מושב נהג חשמלי וחישוקים בקוטר 18". היבואן החדש של פורשה לישראל "אורכיד ספורטס קארס" תשווק את המקאן הבסיסי החל מחודש יולי במחיר 485 אלף שקלים, 180 אלף שקלים פחות מהמקאן S שהיה הבסיסי בהיצע עד כה, מה שיאפשר לו להפוך פופולארי בהרבה ממספר היחידות הבודדות שנמכרו עד כה.

עידכון המחיר מקרב את פורשה מקאן לזירה של ריינג' רובר איווק ולרמת המחיר שלו (כ-430 אלפי שקלים). אבל זה לא יישאר עימות רק של שני מותגים כאשר כבר בחודש אפריל הקרוב צפוי להגיע לארץ יגואר F-PACE אשר מביט לקלחת מנוע 6V מוגדש ו-380 כוחות סוס עטופים באחד המרכבים היפים ביותר שראינו ברכבי פנאי מהשנים האחרונות. אגב, יגואר F-PACE מיוצר במפעל הבית של לנד רובר בסוליהול.