רוני נאק
כולנו מכירים את הריח המדהים כשפותחים דלת של מכונית חדשה אשר הפנים שלה מרופד בעור. לרובנו זה חלום שכדי להשיגו חוסכים שנים רבות או שלוקחים על עצמנו הלוואות מכבידות. וגם יצרני הרכב יודעים זאת היטב ואלו מציעים לא רק "סתם" ריפודי עור אלא רזולוציות שונות של עור באיכויות ומחירים שונים עם הבדלים של עשרות אלפי שקלים לפעמים בין גרסת הבסיסי לבין "חבילת עור מלאה" שתעטוף אתכם במטרים רבים של עור פרה.
• חולמים על רכב חדש? עכשיו אתם יכולים!
אלא שטבעונות הפכה לאורח החיים של אלפים רבים ברחבי העולם. אלפים אשר עשו בחירה מרצון – ולפעמים בריאות – שלא לצרוך או לקנות שום מוצר שמקורו מן החי. יצרני הרכב שמו לב לכך. בין אם כדי לעלות על הטרנד הזה, בין אם כדי לחזק תדמית ירוקה ובין אם יש רצון אמיתי לתת מענה ללקוחות שאותו ריח עור שמהפנט את רובנו – עושה להם בחילה.

לפני כמה חודשים הציגה אאודי את קונספט ETRON GT – מדובר כמובן ברכב 100% חשמלי, מעוצב לעילא, עם הנעה כפולה והבטחה לביצועים מלהיבים. לתא הנהג שלה ולקבינה שסביב יש מראה אאודי מודרני ועדכני – ממשיך את קוקפיט 3 המסכים של ETRON ואאודי – אולם לוותה אליו הצהרה כי תא הנוסעים הוא "טבעוני" – במילים פשוטות אין בו חומרים שמקורם מן החי. יוצרי הקונספט השתמשו בעור מלאכותי לריפוד מושבי הספורט, וסיבים שהופקו מרשתות דיג ממוחזרות לאריגים ולשטיחים בקבינה.

אאודי לא לבד בעניין הזה. טסלה למשל מציעה מושבים טבעוניים כבר משנת 2017 ובהמשך גם מודל 3 ו-מודל Y יקבלו גלגלי הגה סינטטיים. המותג החשמלי של וולוו – פולסטאר – הודיע בתחילת השנה כי הדגם הבא שלו ייהנה מקבינה 100% נטולת בע"ח. על כך אמרה וולוו: "יצרנו את הקבינה וסביבת הנהג של פולסטאר 2 בה ישולבו בדים סינטטיים אשר ידברו ללבו של הקהל השש לאמץ טכנולוגיות חדשות שיתחבר ומתאים לפולסטאר 2".

אז הטבעונות ברכב היא בעצם כדי למכור יותר מכוניות? כדי למכור חבילת אבזור טבעונית במחיר גבוה יותר? האם זו גישה צינית או תכנית רחבת היקף להשאיר את בעלי החיים מחוץ לרכב?
מהלך חשוב ביותר