רוני נאק
מכירות הרכב החשמלי בארצות הברית בהאטה. זה לא אומר שאין צמיחה אלא שהיא מתונה יותר ממה שיצרניות הרכב חוו בתחילת ה"מהפכה החשמלית". כפועל יוצא, גם תכניות ארוכות מועד נתונות לשינויים לצד פעולות מידיות יותר כמו צמצום כוח אדם, האטת יצור, שורה ארוכה של הנחות וגם הסטת תקציבים להמשך הפיתוח והיצור של דגמי בעירה פנימית.
רק ביוני 2022 – במהלך שעורר סערה בארה"ב – הפקיעה הנהלת פורד את מכירת הדגמים החשמליים שלה מידי הדילרים לטובת מכירה ישירה (טסלה סטייל) שאמורה הייתה להשאיר יותר מזומנים בידי היצרן. אלא שהמהלך הזה, הצליח לייצר יותר אנטגוניזם מאשר מכירות, מצד הדילרים שראו איך חוטפים מהם מה שהיו אז פרות מזומנים.

בשלב הבא פורד החליטה כי תאפשר רק לחלק מהדילרים שלה לשווק את הדגמים החשמליים. אלא שיהיה על אותם דילרים להשקיע מעל למיליון דולרים בתשתית והכשרה כדי לזכות באישור הנכסף. אלא שהמהלך הזה לא רק שפיצל את הדילרים ויצר בלבול בקרב הלקוחות אלא – כך מסתבר – עובר על חוקי הזכיינות בלפחות מדינה אחת.
עתה – ב-13 ביוני – פורד השלימה פניית פרסה מלאה והודיעה כי היא מאפשרת לכל רשת הדילרים הענפה שלה (מעל 3,000 ברחבי ארה"ב) לשווק ולמכור את כל הדגמים החשמליים. אלה כוללים בשלב זה: מוסטאנג מאך E, טנדר F-150 לייטנינג וגם טרנזיט מסחרית חשמלית.
פורד בכל זאת מבקשת מהדילרים מידת מה של הכשרה דרך מסלול לימודים ווירטואלי והשקעה בשתי עמדות טעינה שיהיו בשטח הסוכנות. בנוסף, לפורד יש עתה תשתית חדשה של סחר אלקטרוני שתוכל לנצל טוב יותר.