רוני נאק
- החל מ-99,900 שקלים
- 1.2ל' טורבו 110 כ"ס
- אוטומטית 6 הילוכים אייסין
- 5 שנות אחריות
- touch של פוינטר
אהבתי את הקקטוס. יש בה משהו אותנטי, לא מתרצה, לא מנסה להיות משהו שהיא לא ועם שמחת חיים שנראה כי אבדה בעולם ה"הכנה לאוטונומי" בו אנו חיים. היא משב רוח מרענן בהקשר של זוק הרכב הישראלי – ועם הצעת מכר היוצרת פוטנציאל להחזיר את סיטרואן קרוב יותר לקונצנזוס של מר ישראלי.

סיטרואן קקטוס אוטומטית
אז מה שונה בגרסה הזו? חופן פריטים – כולם חשובים. המנוע. מנוע 1.2ל' עם 3 צילינדרים המפיק 110 כ"ס וכמעט 21 קג"מ. מנוע המוכר לנו מדגמים אחרים של סיטרואן ופיג'ו ומופיע גם בהספקים גבוהים יותר (130 כ"ס ו-23.4 קג"מ). למען הדיוק ההיסטורי אציין כי המנוע הזה – וגם מנוע טורבו דיזל – קיימים עוד קודם בגרסאות ידניות עם 5 הילוכים. פריט שני הוא תיבת ההילוכים. זו מגיעה מאייסין היפנית (כיום חברת בת של טויוטה) היא עם שישה הילוכים ומבנה פלאנטרי של תיבת הילוכים קלאסית. התיבה מוסיפה כ-30 ק"ג לקקטוס טורבו הידנית והמשקל העצמי,על פי מפרט היבואנית, עומד על 1050 ק"ג.

יש גם חישוקי סגסוגת 17 אינץ' ושכבה שניה למערכת המולטימדיה – אשר פותחה בישראל על ידי פוינטר וכוללת ניווט WAZE, גישה מהירה למוקדי חירום ושירות, מידע על הרכב וגם רדיו אינטרנטי ועוד אפליקציות (תוספת של 1000 שקלים בהשקה ועוד דמי מנוי חודשיים של כ-50 שקלים).
• להורדת המפרט המלא של סיטרואן קקטוס
בהיצע שתי גרסאות: FUN במחיר של 100 אלף שקלים ו-one tone ב-108 אלפי שקלים.

נהיגה בקקטוס אוטומטית
ובכן זה זה. זו בדיוק הדלתא שהדגם הזה היה צריך כדי להגיש אותו מבושל היטב לשולחן. נכון, אי אפשר להתעלם מהאופן (המפתיע) שבו התקבלה בציבור גם הגרסה הידנית – שאגב לפי אנשי סיטרואן מאד מבוקשת ביד השניה – אבל עתה הקקטוס הזה בשל לקטיף.
כל יתר החלקים זהים למדי. אותה פלטפורמה המשמשת את C3, פיג'ו 208 ואחרות – אותו משקל עצמי נמוך, אותו עיצוב יוצא דופן של המרכב מן החוץ ושל חלל הפנים – עליו הרחבנו בעבר במבחן של הגרסה הידנית האטמוספרית.

גם מבחינה דינאמית המכוניות דומות עד זהות. המתלים רכים מאד ומספקים נוחות נסיעה טובה מאד בכבישים משובשים ובמהירות איטית. שיוט נמרץ בכביש מהיר גם הוא יהיה נוח – כל עוד האספלט סלול היטב ולא מפותל מדי. מחסור בריסון יגרום לקקטוס להתנודד ולנוע הרבה על רגליה בכבישים גליים או אם תחליטו שאתם ממש ממהרים. אז גם תגלו כי מתחת יש תכונות התנהגות טובות מאד של השלדה – ואם תגיעו מהר מדי לפניה לא צפויה הפתעה לא נעימה אלא התנהגות צפויה, נכונה ובעיקר בטוחה של הקקטוס.

בלופ הנהיגה הארוך שעשינו נרשמה צריכת דלק טובה מאד של 15 ק"מ לליטר (נהג פלוס נוסעת פלוס קצב נהיגה נאה). עוד גילינו את המזגן שהיה נהדר בחום של 40 מעלות פלוס באיזור ים המלח – וזאת למרות סידור פתחי איוורור מקורי ומינימאליסטי. פחות השתגעתי על זה שכל התפעול נעשה דרך מסך המולטימדיה – וגם המעבר של השמע מהרדיו, ל-BT של הטלפון ולמערכת TOUCH עדיין מעט אניגמטי ולא מספיק חסין לאידיוט כמוני.

סיכום
היא לא הכי מהירה, היא לא הכי איטית. היא לא הכי יפה ובטח שלא הכי מכוערת – אבל הסטרואן קקטוס היא בהחלט מאד מיוחדת ויוצאת דופן. בריזה ימית מרעננת באקלים של חמסין ולחות גבוהה – כשלזה מצטרפת הצעת מכר טובה מאד ומוצר שהוא יעיל ושימושי כמו שהוא זיסל'ה.
הייתה מחשבה במערכת לעשות את המבחן הזה להשוואתי. אולם כשלמתחרה היחידה יש דירוג בטיחות "0" מול דירוג 6 של הקקטוס. הבחירה אוטומטית.