רוני נאק
ארה"ב שעדיין נלחמת בנגיף הקורונה הלא קטלני (לפי ד"ר פאוצ'י שנעלם בימים האחרונים) מתחילה להתניע את הכלכלה שלה. ואחרי שסוחרי רכב רבים שלפו שורה ארוכה של מבצעים, הנחות ומימון ב-0% ריבית – הם ממהרים בחליפות המעצבים שלהם לחדרי הישיבות כדי להמציא את השלב הבא של התמריצים. זאת, אחרי שהגל הראשון של הקונים הביא לנתוני מכירות מפתיעים בכמותם. כמה טובים? ברמה כזו שדילרים גדולים נאלצים להתמודד עתה עם מלאים נמוכים.
הצפי הוא שעתה ככל שתעשיית הרכב בארה"ב תחזור לתפוקה מלאה – גם מערך ההטבות שהיה בימי הקורונה ייעלם ורמות המחיר יחזרו. אנליסטים מעריכים כי הגל השני של ההטבות יהיה כלפי עסקאות מזומן ו/או מבצעים נקודתיים המתמקדים בדגם ספציפי או איזור גיאוגרפי שבו המלאים זמינים למכירה. ישנם אזורים – כך לפי הפרסומים – שבהם קשה לאמריקאים למצא טנדרים חדשים. באזורים שבהם הסגר מהודק יותר – המלאי קיים אבל אי אפשר עדיין לשווק אותו – כי סגר.

ההערכות בארה"ב – שניתן להשליך מהן גם על השוק שלנו – הן שהפגיעה הכלכלית מקורונה אינה שווה בכל שכבות האוכלוסייה וכי דווקא רוכשי המכוניות החדשות נפגעו – יחסית – פחות מאלה הרוכשים רכב יד שנייה.
לפי J.D.Power ההערכות הן שמכירות חודש מאי – בארה"ב – יהיו 15 עד 23% נמוכות יותר מאשר בחודש מאי 2019. זה בהחלט שיפור ביחס לתחזית האפוקליפטית הראשונית ומוכיחה את האפקטיביות של מבצעי ה"קורונה" הרבים – מהם אנו רואים גם אצל יבואני הרכב בישראל.
אז מה אנו לוקחים מכל זה? שככל שתעשיית הרכב תחזור לפעילות סדירה, וכבר לא יהיה צורך בפרוביוטיקה של מבצעי מכירות אגרסיביים – ההנחות וההטבות יתפוגגו.