רוני נאק
במחקר שהתפרסם על ידי איגוד יצרניות הרכב האירופאי ACEA במושבו בבריסל, התגלה המספר הנמוך של עמדות הטעינה והפריסה המוגבלת שלהן באירופה. המובילה במספר עמדות הטעינה הציבוריות היא הולנד בה קיימות (נכון להיום) 66,700 עמדות טעינה לרכב חשמלי. זה שיעור מדהים של 30% מכלל העמדות שיש ביבשת בכללותה.

במקום השני תמצאו את צרפת עם 45,800 עמדות טעינה כאשר בגרמניה (מעצמת יצור הרכב ושוק הרכב השלישי בגודלו בעולם) עומדים לרשות הציבור רק 44,500 עמדות טעינה.
על פי המחקר 70% מכל עמדות הטעינה לרכב חשמלי שיש באירופה נמצאות בשלושת המדינות האלה. עוד עלה המחקר על כך שהמצב הכלכלי במדינה משפיע ישירות על רמת תשתית הטעינה (ומכאן על הנכונות של הציבור לעבור להנעה חשמלית). באיטליה שבמקום הרביעי יש רק 13,000 עמדות כאשר בתחתית הרשימה בקרב מדינות האיחוד האירופאי נמצאת רומניה. שם בכל שטחה של המדינה תמצאו רק 400 עמדות.

בישראל יש שלושה שחקנים מרכזיים בתחום הזה: ג'ינרג'י, EV EDGE ו-אפקון. כל אחת מאלו טוענת שהיא הגדולה ביותר. סך כל עמדות הטעינה הציבוריות כרגע בישראל (נכון ל-1 ליולי 2021) עומד על 963 עמדות ציבוריות. החלוקה היא כזו: EV EDGE עם 500 עמדות. אפקון עם 351 עמדות ו-112 עמדות ציבוריות של ג'ינרג'י. מתוכן עמדות הטעינה המהירות, DC (על פי הנתונים שקבלנו) עומדות על 51 עמדות של אפקון, 20 של EV EDGE ו-12 של ג'ינרג'י. אז אנחנו "בסדר" ועוד היד נטויה.
עומר שוהם סמנכ"ל תפעול וחדשנות אמר "מהפיכת הרכבים החשמליים כבר מורגשת מאוד בישראל ועברה משלב החזון לפסים מעשיים. כמות הרכבים שעולה על הכביש צומחת באופן מהיר מאוד, עם מגוון רחב של דגמים חשמליים חדשים המושקים מדי חודש.
חברת EV-Edge מובילה את השוק בהיבט של שירותי טעינה עם פריסה ארצית שרק הולכת ומתרחבת, כרשת הטעינה הגדולה בישראל. בתקופה זו, אנו נערכים להתאים את עצמנו לגידול הגובר בביקושים כדי להמשיך ולתת מענה כולל ורחב לצרכי הנהגים".
