רוני נאק
ענקית התעשייה GM רוצה להפוך את המכוניות שלה לקשקשניות?
בראיון לאתר החדשות SEMAFOR (בתרגום מילולי "רמזור") אתר סקוט מילר סגן נשיא ב-GM לטכנולוגיות תוכנה, כי החברה מפתחת פיקוד קולי מבוסס בינה מלאכותית שהיכולות שלו צפויות להיות הרבה מעבר להבנת הוראות פשוטות.
• כשהסילבראדו הופך ל-RZR ענקי!
לדוגמה, אם נדלקת נורת אזהרה בלוח המחוונים, הנהג יוכל לשאול את המכונית האם בטוח להמשיך בנסיעה עם נורת האזהרה דולקת או שמא יש לעצור מיד ולהתקשר לסיוע. בנוסף, הסייען הקולי יוכל, למשל לתת הוראות מפורטות כיצד יש להחליף גלגל תקור או לאתר ולהשתמש בערכת תיקון.

GM רוצה להשתמש בטכנולוגיה שמאחורי ChatGPT עבור הסייען הקולי, כך דיווח "Semafor" במהלך הסופ"ש. התוכנה תשתמש בפלטפורמת הענן של מיקרוסופט Azure, המשתפת פעולה עם OpenAI המפתחת ChatGPT, כך נמסר, בציטוט של מקורות יודעי דבר.
זהו בהחלט שלב נוסף בדרך שבא מכוניות העתיד תהיה מקושרות ואינטראקטיביות ברמה הולכת וגוברת. עד לרמה שלא רק תפעול הרכב עצמו אלא גם התקשורת והמשוב לעולם הפיזי ייעשה באמצעות דיבור ובינה מלאכותית. עד כה, יצרניות הרכב שילבו במכוניות שלהן תוכנת פיקוד קולי בסיסית יחסית כמו למשל Alexa של אמזון. GM לא לבדה בחזון הזה, BMW הציגה בתערוכת הטכנולוגיה האחרונה CES את הקונספט של מכונית מדברת אליה המשתמשים יכולים לתקשר עמה בדיבור.

Take me to the ritz