רוני נאק
תערוכת CES העוסקת לרוב בטכנולוגיה, הפכה להיות מקור שלא מפסיק לתת בכל מה שקשור לתעשיית הרכב שתחושתי היא שמעדיפה את CES על פני תערוכות הרכב המסורתיות שנמצאות בדעיכה או שכלל התבטלו מקורונה וחוסר עניין. ובכן הפעם זה היה תורה של GM לתקוע את התקע בשקע עם שלושה דגמי ליבה, רבי מכר, שכבר השנה (כך לפי מארי ברה המנכ"לית) ייחשפו בשוקי היעד הרלוונטיים.

הדגמים המדוברים הם טנדר סילבראדו שהוא רב מכר אמריקאי ואצלנו ה"מלאכ" של קבוצת הטנדרים הענקיים מארה"ב. בהתאם מדובר במפלץ של ממש על פלטפורמת "אלטיום" שפותחה במיוחד. הנתונים היבשים מדברים על 660 כ"ס, מומנט ראוי של 108 קג"מ, טווח של 640 ק"מ והכי חשוב 0 ל-100 קמ"ש ב-4.5 שניות. כמובן שיש עוד פיצ'רים רבים כמו היגוי לכל ארבעת הגלגלים.

• ריביאן R1T הוא טנדר השנה
תא מטען בחזית (כי אין מנוע), שורה של שקעי כוח לטעינת כלי עבודה וגם יכולת לספק כוח החוצה לטעינת EV אחרים שמזלם לא שפר וסוללתם, אבוי, התרוקנה באמצע הבוש. בהיצע שתי גרסאות:RST מצוייצת ו-WT תכליתית לעבודה. המחיר ההתחלתי בארה"ב הוא 40,000 דולרים וההזמנות נפתחו – אז יאללה.

עוד דגמים שיתחשמלו השנה הם שני SUV מהצד העבה יותר של נפח היצור: אקווינוקס ו-בלייזר הגדול והיקר יותר. שני הדגמים האלה גם כן על בסיס פלטפורמת אלטיום של GM. זאת במסגרת ההתחייבות של ענקית הרכב להעלות לכבישים 30 דגמים חשמליים על-מלא (EV) לא "מחושמלים" בשלושת השנים הקרובות. GM השקיעה כ-35 מיליארד דולרים בפיתוח הטכנולוגיות ופיתחה יחד עם LG את סוללת האלטיום שתהיה ייחודית למוצרי GM.
