כמו שיש סוגים רבים של מכוניות היברידיות, כך יש סוגים רבים של מערכות הנעה כפולה, או 4X4. מה שחשוב לך לדעת זה שלכל מערכת 4X4 יש תפקיד שונה, ייעוד שונה והיא גם מגיעה כרונולוגית בנקודות שונות לאורך ציר הזמן של תעשיית הרכב. אז סקירה קצרה ואז לעניין.

4X4 חלקי או part time כפי שהדודנים שלנו באמריקה אוהבים לכנות זאת. בתצורה הזו המנוע מחובר בדרך כלל לגלגלים האחוריים ואלו לבדם מזיזים את הרכב כל אימת שהאחיזה טובה. כאשר הרכב יגיע לשטח דל אחיזה, יהיה על הנהג לעצור ולשלב מערכת נוספת: תיבת העברה. זו לוקחת חלק מהכוח ומעבירה אותו לגלגלים הקדמיים. השילוב יכול להיות על ידי ידית קטנה נוספת או בורר חשמלי. בכל מקרה, כמעט תמיד יהיה על המכונית להגיע לעצירה מלאה ועל הנהג מוטל שיקול הדעת מתי לשלב. אבדן התנע, בגלל העצירה, אינו אידאלי ואם הנהג שכח לנתק את תיבת ההעברה כשחזר לכביש הוא עלול להזיק למערכת ההנעה בשל פיתול פנימי מוגזם של רכיביה. בשורה התחתונה למרכיב האנושי יש כאן משקל רב. מערכות כאלה ראינו בעבר ברכבי שטח גדולים והן עדיין נפוצות בטנדרים.
4X4 קבוע. הוא חכם יותר. לתיבת ההעברה יש דיפרנציאל מרכזי אשר מאפשר הזרמת כוח רציפה וקבועה לכל ארבעת הגלגלים. מערכות כאלה תמצאו ברכבי השטח המתקדמים יותר וכן ברכבי פנאי היי-אנד ולרוב יקרים יותר.
AWD הדור החדש-יותר של מערכות ההנעה כבר משלב רמות שונות של ניתוב מומנט. הכוונה היא היכולת לשנות את זרימת הכוח בין הגלגלים השונים ולהעביר את מירב הכוח לצמיגים בעלי האחיזה הטובה ביותר. אותו פיצול אקטיבי של כוח נעשה בעבר על ידי דיפרנציאלים מוגבלי החלקה או נעילות דיפ' וויסקוזיות. ככל שהמכוניות הפכו לטכנולוגיות יותר כך שולבו אמצעים ממוחשבים מתקדמים יותר במערכות האלה.

הפתרון של יונדאי
יונדאי פיתחה בעצמה מערכת הנעה כפולה מתקדמת אשר תוכל למצא אותה היום בדגמי סנטה פה, פאליסייד וגם במותג הפרמיום ג'נסיס. המערכת מתבססת על העיקרון שאפשר וצריך לתת כוח שונה לכל גלגל בהתאם לתנאים המשתנים של הדרך. למערכת קוראים HTRAC וזה הלחם של H מ-יונדאי עם החצי הראשון של TRACTION לאחיזה.
HTRAC עם העברת המומנט (כוח) המשתנה מאפשרת לקבל התנהגות כביש מחודדת יותר וכמובן הורדת כוח יעילה יותר במקום שבו הוא נדרש ואפקטיבי יותר.
ה-HTRAC עובד בשילוב עם בורר מצבי הנהיגה (מצבי חיסכון, נוחות, ספורט וגם מצבי שטח שונים) כדי לספק תאוצה עדיפה, יציבות ובטיחות בתנועה ואפילו צריכת דלק משופרת. המערכת תגביר את האחיזה במצבים של נהיגה בשלג או על חצץ דל אחיזה ותעזור לרכב לשנות כיוון ולטפל בפניות בכביש מאתגר.

• 5 עובדות על יונדאי סנטה פה החדשה
חלוקת המומנט משתנה בהתאם למצב הנהיגה שנבחר על ידי הנהג והיא מוצגת במסך המידע הרב-תפקודי שבלוח המחוונים.
במצב ספורט HTRAC תספק האצה חזקה יותר עם העברה של עד 50% מכוח המנוע לגלגלים האחוריים. במצב נוחות היא תשפר את היציבות ואת נינוחות הנסיעה על ידי העברה של רק עד 35% מהכוח לאחור. במצב ECO החסכוני ביותר מערכת ההנעה החכמה HTRAC תנתק הלכה למעשה את ההנעה האחורית והכוח יגיע רק לגלגלים הקדמיים. אבל גם במצב הזה, אם מערך החיישנים הנרחב של יונדאי יזהה החלקה או סחרור גלגלים, HTRAC מידית תחזיר לפעולה את הגלגלים האחוריים – למען בטחונך.

אם אתה, כמונו, חובב הרפתקאות גם מעבר לכביש, HTRAC מצוידת גם בשלושה מצבים לנהיגת שטח. במצבי; שלג,בוץ ו-חול. כאשר כל אתגר מקבל את מפת הניהול המתאימה לו ביותר. כך למשל בשלג המערכת תצמצם את סחרור הגלגלים, בחול היא תאפשר ליותר כוח להגיע לגלגלים כדי לפלס דרך בהתנגדות הרבה שיוצר חול עמוק, נהיגת בוץ היא שילוב של השניים. יותר כוח, פחות סחרורים, וטיפול יעיל במשטח בוץ עם שטח פנים לא אחיד.
HTRAC היא מערכת יוצאת דופן אשר משלבת בתוכה תת-מערכות רבות אחרות, בהן ניהול מנוע, תיבת הילוכים ועוד, כדי לאפשר ליונדאי שלך להיות יותר בטיחותי ולתת לך יותר בכל מצב. בכביש או בשטח.

תוכן מקודם