רוני נאק
סיר ג'ון רטקליף, הבעלים של INEOS והיוצר של רכב השטח GRENADIER, אמר בראיון כי החברה אינה שוקטת על השמרים והיא בפיתוח של רכב שטח קומפקטי, קטן יותר מהגרנדיר, שיהיה – החזיקו חזק – חשמלי מלא.

Ineos אישרה שהיא תציע דגם שני: רכב שטח חשמלי מלא ומודרני שיושב מתחת לגרנדיר המעוצב די רטרו. לרכב הכל-חדש תהיה טביעת רגל סביבתית קטנה יותר וחשוב מכך הוא יעשה שימוש בפלטפורמה חדשה ומותאמת אישית שפותחה על ידי INEOS בעצמה.
בכיר ב- Ineos אומר שהמכונית "תשמור על ה-DNA של סוס העבודה ויכולות השטח" של הגרנדיר ואנו מצפים שהיא לא תחרוג יותר מדי מהעיצוב התועלתני של המכונית הזו – במיוחד מכיוון שהיא תיבנה באותו מפעל הממוקם ב- Hambach צרפת.

עד כה, מותג Ineos הסתמך על שותפים חיצוניים שיספקו הנעה לגרנדייר. גרסאות הבנזין והדיזל של רכב השטח משתמשות במנועי ב.מ.וו. מנכ"ל ויו"ר Ineos, סר ג'ים רטקליף להוט גם לשיים טכנולוגיית תאי דלק מימן, המותג שלו ימנף תאי דלק שפותחו על ידי יונדאי עבור גרסת FCEV של הגרנדייר. פתרון מדהים לשילוב של תחבורה נקיה לעיר וטווח ארוך עם תדלוק קצר.

ההערכות הן שאינאוס, למרות ההצהרה, עשויה בכל זאת לשלב פלטפורמה חשמלית של אחת משותפותיה הנוכחיות. הן ב.מ.וו והן יונדאי משווקות דגמים כל-חשמלי רבים. זה לא יפליא אם כן לראות את SUV החשמלי הקטן של Ineos משלב הנעה חשמלית וטכנולוגיית סוללות מאחת מהחברות הללו בפלטפורמה הייחודית שלו.
ה-Ineos החדש ייכנס לשוק של "רכבי שטח" חשמליים הצומח במהירות ויתמודד עם מותגים חזקים שמייצרים דגמים חשמליים רכים: ב.מ.וו iX1, מרצדס EQA Audi Q4 e-tron ולקסוס UX300e כחלופה קשוחה יותר לאפס פליטות.
INEOS מיוצגת בישראל על ידי UMI אשר צפויה להתחיל את שיווק הגרנדיר בסוף השנה הנוכחית.