רוני נאק
אין הזדמנויות רבות לשלב למבורגיני בידיעה חדשותית על רכב שטח חדש. אז הנה אחת. יצרנית מכוניות העל האיטלקית (בבעלות VW) מתכוונת לגמרי ברצינות להכניס ליצור סדרתי גרסת "שטח" של הורקאן. זה מחסל שנים (בוא, שלוש שנים לא "שנים שנים") של ספקולציות והזיות על כך שהאנשים היצירתיים בלמבו מתכוונים להציג גרסה בהשארת מכוניות ראלי וזאת לאור המאמץ השיווקי לתת מעט BOOST לדגם שמגיע לסוף מחזור החיים שלו.

• למה יונדאי IONIQ 6 העיפה לנו את הקופסה?
מהצילומים והסרטון קל לראות שלמעט מדבקות ההסוואה, פנסים נוספים בחזית, מסילות גג וחצאיות פלסטיק. בטיזר למבורגיני לא סיפקה מידע לגבי אילו שינויים נעשו במתלים כדי לקבל מרווח גחון גדול יותר וכן באיזה מנוע מדובר למעט ברירת המחדל של ה-v10 בנפח 5.2 ליטרים. ברכב התצוגה שלמבו הציגה לפני כשלוש שנים זה היה המנוע שהוצג בשעתו עם 640 כ"ס וכ-70 קג"מ, הנעה כפולה, היגוי לכל הגלגלים, ניתוב מומנט אקטיבי של הכוח (כל הנ"ל עברו פיין טיונינג כדי להתאים לנהיגת עפר). בנוסף למבורגיני הגדילה את מפשקי הגלגלים לפנים ומאחור – לכן הכנפיים המורחבות ומרווח הגחון הוגדל ב-5 ס"מ ("בלבד" יש לציין).

התחזיות הן שהיצור יחל בסוף 2022 עם אספקה בתחילת 2023. רעיון לא? במקום אספקת החשמליות לישראל שכמעט התייבשה לגמרי. אם הטיזר של למבורגיני יתממש למציאות ה-"הורקאן לשטח" יהיה יחיד במינו. יש לציין כי כבר לא מעט מותגי על מפיקים SUV, כולל למבורגיני עצמה, פורשה, רולס רויס (הונגצ'י הבריטית), אסטון מרטין, עוד רגע פרארי, בנטלי שלא לומר גרסאות AMG ו-M של מרצדס GLS ו-במוו X5. את מרביתן תוכלו לרכוש אפילו כאן.
