רוני נאק
אחרי שלנד רובר דיפנדר החדש הכה גלים בסצינת השטח הישראלית. עומדת חברת המזרח, יבואנית מותגי JLR, לחבר לזה גם חשמל. גרסת PHEV, היברידי נטען, של דגם ה"קשיחות" בהיצע המותגי, יגיע אלינו ככל הנראה לקראת סוף הרבעון הראשון.
מדובר באותה הפלטפורמה שכבר הכרנו שמקבלת יחידת הנעה המשלבת מנוע טורבו-בנזין 2.9ל' ומנוע חשמלי לתפוקה של 404 כ"ס ו-64 קג"מ. רמת הפליטה עומדת על 64 גק"מ וצריכת הדלק כ-3.3 ל' ל-100 ק"מ. הטווח החשמלי עומד על כ-43 ק"מ והביצועים מלמדים על 5.4 שניות ל-100 קמ"ש. לא רע לגרסה השוקלת כ-300 ק"ג יותר מדיפנדר "רגיל".

על פי אנשי לנד רובר המחיר של דיפנדר PHEV יהיה יקר מעט יותר מזה של גרסת הדיזל 240 כ"ס שכבר משווקת כאן במחיר של 570 אלפי שקלים.
בהמשך צפויה להגיע גם גרסת הדיזל 6 ציל' טורי החזקה שמספקת 300 כ"ס ו-65 קג"מ.
בנוסף צפויה תחילת השיווק גם של גרסת 90 ה"קצרה" זו תעלה החל מכ-450 אלפי שקלים ותשווק רק בגרסת דיזל.

היום הגיעה גם ההודעה מ-JLR על כך שהדיפנדר קיבל 5 כוכבי בטיחות ב-NCAP. עם ציוני משנה גבוהים בתחומי הגנה על הנוסעים, הנהג וכן פרגון על טכנולוגיות הבטיחות החדשניות.