רוני נאק
כלמוביל יבואנית מרצדס מתחילה היום לשווק בישראל את ה-EQA. מדובר ברכב פנאי קטן שיהיה גם "כרטיס הכניסה" למשפחת דגמי EQ החשמליים של מרצדס. זו כרגע מכילה שלושה דגמים: EQC שכבר משווק אצלנו והוא הגרסה החשמלית של רכב הפנאי GLC. עתה מושק ה-EQA שהוא המקביל של GLA אותו בחנו בקיץ האחרון ובהמשך גם ה-EQS שיהיה רכב פאר עתיר ממדים במקביל ל-S קלאס הגדולה.

זה הדגם החשמלי קטן ביותר של מרצדס ומביא הרבה מהתכונות של ה-GLA מבחינת ממדים, עיצוב, אופי ודינמיקה. לגרסת הבסיס EQA250 מנוע חשמלי עם תפוקה של 190 כ"ס ו-37.5 קג"מ. הטווח (WLTP) של עד 426 ק"מ הוא נתון נאה ושימושי המושג עם סוללת ליתיום בעלת קיבולת שימושית של 66.5 קוט"ש. ההנעה היא קדמית בלבד, ללא תיבת הילוכים. עוד מספר לנו מרצדס על מערכת קירור מחוזקת לסוללה וגם על יחידת כוח המאפשרת טעינה ביתית עד 11 קו"ש AC וטעינה מהירה של עד 100 קו"ט DC. לפי היצרנית צריכת האנרגיה עומדת של 17.7 קוט"ש ל-100 ק"מ.

העיצוב החיצוני והפנימי דומה-עד-זהה לזה של GLA וזה דווקא טוב מאד. הקוקפיט יתן לכם את חווית MBUX המרשימה של מרצדס עם תא נהג דיגיטאלי מלא, שני מסכים אקטיביים הניתנים לקינפוג ומספקים מידע רב וגם הפעלה קולית. תאורת אווירה עם עשרות גווני צבע משתנים וגם ריפודי מושבים ייחודים למשפחת EQ בהיצע.
הנחת השקה של 10,000 שקלים ניתנת ללקוחות הראשונים. מה שמוריד את המחיר ההתחלתי ל-289,900 שקלים.
גילי פריאנטה מנכ"ל מרצדס ישראל: "בהתאם לאסטרטגיית היצרן, אשר שם את נושא התרחבות המותג החשמלי כמיקוד אסטרטגי לשנים הקרובות, אנו משיקים היום את ה-EQA שהיא יצירה חשמלית טכנולוגית מרשימה ביותר. בתוך שנתיים כלמוביל מרצדס תציע 8 דגמי EQ שייתנו מענה רחב להעדפות לקוחות רכבי היוקרה. במסגרת זו תושק השבוע באירופה בהשקה בינלאומית מרצדס EQS עם הטווח החשמלי של 770 ק"מ, אשר תגיע לישראל ברבעון האחרון של 2021"