• דור שני לדגם
• 1.5ל' טורבו 136 כ"ס
• אוטומטית 6 הילוכים
• 15 ק"מ/ל' ממוצע מבחן
• מחיר 195,000 שקלים
רוני נאק
האמת תיאמר שלא השתגעתי גם על הדור הראשון של הדגם הזה. הקאנטרימן שהוצג היה כל-כך רחוק מהקונספט העומד בלב מותג מיני – שזה נראה ממש לא קשור. נהיגה בגרסאות הבסיס מאז חשפו לא רק איכות יצור מאכזבת, אלא גם יחידת הנעה מחוספסת, חלשה ולא נעימה – המראה היה נכון, המידות לא, וגם הצד הדינאמי היה חלש. זה האחרון דווקא הפתיע לטובה בגרסאות הקופר S – שם עם מנוע טורבו ו-190 כ"ס, הנעה כפולה, ומתלים אחרים – התגלתה מכונת נהיגה מערבת ומהנה מאד. מי שהיה לו מזל לשים יד על גרסת העילית (JCW) כבר ממש הסתדר – אבל זה נדיר מאד ויקר מאד.
מיני קופר קאנטרימן דור 2
עתה מגיע הדור השני – על פלטפורמה חדשה של ב.מ.וו המשרתת את סדרה 2, X1 ודגמי מיני נוספים. בסיס הגלגלים צמח מ-259 ס"מ ל-267 ס"מ, וגם המשקל עלה בכ-200 ק"ג בגרסאות דומות. תוספת האורך הכללית, ושינויים העיצוב שהגיעו – שינו לגמרי את הפרופורציות של מיני קאנטרימן ועתה היא יותר גדולה לא רק במידות אלא גם בעין – יש את כל האלמנטים שיוצרים "מיני" אבל החיבור ביניהם אחר – ובעיניי יותר מדי מהוגן ופחות מדי פרוע – יותר אייל גולן ופחות סטאטיק ובן אל.

לגודל יש יתרונות בכל האמור בחלל פנים – וזה אכן מרווח הרבה יותר מהקודם – בכל ממד ובוודאי בתחום השימושיות. מרווח הראש והרגליים מאחור טוב מאד, נפח תא המטען 450 ליטרים ואפשר לקפל גב מושבים לקבל עוד ספייס.

תא הנהג הוא מיני טיפוסי מהשנים האחרונות עם צביר של שעונים על עמוד ההגה ועוד מידע בקונסולה מרכזית עגולה בניחוח מד המהירות המרכזי הגדול מתוצרת SMITHS שהיה פעם במיני הטובות ההן. במרכז תמצא את הווריאציה האחרונה והאינטואיטיבית של איי-דרייב המוכרת מ-ב.מ.וו. וזה אחלה.

• להורדת מפרט טכני ואיבזור מיני קאנטרימן
חבילת הבטיחות המתקדמת יותר – מוצעת כאופציה – ונעדרה מרכב ההדגמה. הפריט התקני היחיד המוצע הוא בקרת שיוט אדפטיבית – וזה נהדר. יחד עם זאת יש למיני תוצאות טובות במבחני ריסוק ואצלו דירוג בטיחות 4.
מערכת ההנעה של גרסת הבסיס עימה בילינו כשלושה ימים מורכבת ממנוע טורבו 1.5ל' עם 3 צילינדרים. המנוע מפיק 136 כ"ס ו-22.4 קג"מ ב-1,400 סל"ד. העברת הכוח היא רק לגלגלים הקדמיים דרך תיבת הילוכים אוטומטית פלאנטרית עם 6 הילוכים. היא תעשה 9.6 שניות ל-100 קמ"ש ותגיע למהירות מירבית של 200 קמ"ש – לפי היצרן.

מחיר מיני קאנטרימן ברמת URBAN עומד על 195,000 שקלים.
נהיגה
המכונית מרגישה מאד "קריספ" ורהוטה. קשה לי להסביר את זה במילים – אבל נהיגה בה לא דומה לנהיגה בשום דבר אחר. אולי זה ההיגוי המהיר, החלון הקדמי האנכי, הדקורציה שסביב – או הרעידות החביבות של המנוע על 3 הצילינדרים. המכונית הזו מלאה באופי ויוצרת חווית נהיגה שונה ובהחלט יוצאת דופן בעולם רכבי הפנאי ברמת המחיר הזו.

בתנועה העירונית היא חזקה מספיק כדי לצאת יפה מרמזורים ובעלת הזריזות הנחוצה לחיים בתנועה של הכרך. המתלים מוצקים אך לא מתרסקים ולחישוקי 16 אינץ' יש מספיק גומי סביבם כדי לספק עוד שכבת בידוד.
איכות הנסיעה הבינעירונית טובה גם כן – ונעים מאד לכסות קילומטרים ארוכים בקצב של שיוט מהיר. כאן מורגש מחסור בכוח מנוע – בעיקר בתאוצות ביניים ויציאה לעקיפה. בכל זאת 136 כ"ס על כמעט 1.5 טונות.

שמחתי לגלות תכונות ניהוג עליזות ותגובות שלדה נכונות כשהגעתי לכבישים המתפתלים של הצפון. שינויי הכיוון נעשים בחדות, ההגה מפסק משוב מפתיע, והזנב עוקב יפה כשהמשקל עובר לחזית. חסרו לי משוטים להעברת הילוכים ידנית ועוד כוח. איזון השלדה וכיול המתלים מצויין.
לשטח לא תעינו. עם מרווח גחון של 16.5 ס"מ והנעה קדמית בלבד – אין כאן הרבה מה להציע – ומראש וויתרנו על הגרר והמבוכה.

סיכום
מיני קאנטרימן החדשה היא שיפור בממדים רבים ביחס לקודמתה. עבורי המידות החדשות הרסו את הפרופורציות החמודות שהיו בדור הקודם – אבל היא שימושית ומרווחת מתמיד. למרבה הצער היא גם רחוקה מתמידי מה-DNA הבסיסי של MINI – את החוויה היא מגישה במידה רבה באמצעים ווירטואליים ועם תג מחיר הנושק ל-200 אלף שקלים – גם הצעת המכר לא מבריקה כשיש בסביבה הזו מכוניות כמו פולקסווגן טיגואן ברמה הגבוהה, סקודה קודיאק עם 7 מושבים, ושתי קוריאניות שעמישראל נוהה אחריהן. כמו שקולגה מוערך שלי סיכם הרבה יותר טוב ממני:"דרך להפריד עשירים מכספם".
