רוני נאק
סוכנויות הרכב הגדולות בגרמניה פונות לממשלה לסייע ללקוחות – בכלים פיננסיים – לרכוש מכוניות חדשות. זאת כדי לתגבר את הביקוש הדליל לרכב חדש שנוצר בעקבות משבר קורונה. אחד הטיעונים החזקים יותר של המבקשים הוא שתמיכה ממשלתית בלקוחות יאיץ את תהליך החלפת מכוניות הדיזל והבנזין המזהמות במכוניות ירוקות וחשמליות. דבר שגם יעזור ליצרניות הרכב לעמוד בתקנות CAFE המחמירות שלא ברור איך במציאות החדשה יוכלו להגיע ליעדים שהוצבו או לעמוד בקנסות המשמעותיים במידה ולא.

לפולקסווגן יש כבר הצעה מגובשת לממשלת גרמניה:"היצור של תעשיית הרכב יוכל להתחיל רק אם נדע שיהיו מכירות". כך לפי מנהל מותג VW רלף ברנדשטאטר "אולם השאלה האם הסובסידיות יהיו רק על מכוניות ירוקות או שיורחבו גם למכוניות עם מנועים בעירה פנימית – עדיין שנויה במחלוקת".
ענף הרכב זקוק בשלב הזה להתנעה מחדש. אולמות תצוגה שהיו סגורים במשך שבועות, שרשרת אספקת החלפים שנקטעה, וקווי יצור מוקפאים. זאת לצד לקוחות שחווים קשיים כלכליים אמיתיים ואינם ששים עתה להוציא כסף על מוצרים שאינם חיוניים בעיניהם.

המדינה יכולה לעזור על ידי הפחתת מיסים (בהם מע"מ ומיסים אחרים) תחשיבי פחת מעודכנים ועוד כמו מתן הקלות לרוכשי מכוניות שאינן מזהמות. זו לגמרי יכולה להיות הזדמנות פז כדי לתת דחיפה משמעותית לתחבורה סביבתית ונקייה יותר ממה שהכרנו עד היום.
בכירים משלושת יצרניות גרמניות: VW, ב.מ.וו ו-דיימלר מסכימים כי נוצרה כאן הזדמנות כפולה: להניע מחדש את ענף הרכב וגם לקדם במהירות טכנולוגיות סביבתיות. בדיימלר מרחיקים לכת וחושבים על מהלכים אשר יגבירו את הביקושים בתקופה כזו של חוסר וודאות – וגם הם מתרכזים סביב התחבורה הירוקה ומציעים שיטת "בונוסים סביבתית" אשר תתגמל מאד מי שיבחר להחליף את הרכב המזהם שלו בכלי חשמלי ונקי.