מכוניות חשמליות נתפסות על ידי רבים ככלים עירוניים בלבד, מקסימום עד לפרברים וחזרה. דרך יעילה וסביבתית לחיות במציאות הפקוקה שלנו ולהשאיר את הזחילה לבקרות השיוט האדפטיביות החכמות. ככזה ORA 07 נותן המון במונחים של מראה יוצא דופן – רטרו-טק מודרני – השואב השראה מהאייקונים של עולם הרכב לעיצוב היוצר אינטגרציה עם טכנולוגיות הנעה חשמליות מתקדמות, קישוריות ושורה של מערכות סיוע לנהג ובטיחות אקטיביות.
אבל…מה לגבי היכולת של ה-07 גם לצאת לנסיעה ארוכה? האם צריכת האנרגיה תאפשר להגיע רחוק? האם חווית הנסיעה במרחב הפנימי המעוצב תהיה נעימה וכמה זמן בילינו בסופו של דבר בעמדת הטעינה המהירה? המשיכו לקרא.

כמה מספרים
נתחיל דווקא בסוף. 31 דקות. זה הזמן הקצר שבילינו מחוברים לעמדת הטעינה בצומת מחניים שאליה ירדנו מרמת הגולן. 23% טעינה ברגע החיבור – צעדנו לשתות קפה ולהמתיק עם טילון (קטן בשביל הדיאטה) וכשחזרנו ל-07 מצאנו את הטעינה על 85% שהרבה יותר מהספיקה כדי לחזור למרכז ולמחרת להחזיר את הרכב ללב תל אביב.
ה-ORA 07 שהמפתח החכם שלו נחת בידיי הוא בגרסת PURE כשמעליה ישנה גרסת Pro+. הנתון החשוב מבחינתנו היא שטווח הנסיעה של ה-PURE הוא 440 קילומטרים מול 570 ק"מ רשמיים ל-Pro+. הפער בטווח נובע מקיבולת סוללה של 67 קוט"ש מול 86 קוט"ש של גרסת Pro+. כאשר בשני המקרים את כוח ההנעה מספק מנוע קדמי עם תפוקה של 204 כ"ס ו-34.7 קג"מ. זה מספיק כוח כדי לתת לגראן טוריסמו המקסים הזה האצה של 8.2 שניות ל-100 קמ"ש. מה שהופך אותו לשייט יעיל למרחקים ארוכים.

אם אנחנו עוד במספרים…בסיס גלגלים של 287 ס"מ על פלטפורמה חשמלית-ייעודית, מאפשר ליצור מרחב פנימי נוח מאד לנהג ולנוסעים. ORA לקחה את זה צעד קדימה ויצרה עיצוב רטרו מקסים גם לחלל הפנימי. במיוחד אהבנו את האינטגרציה של לוח המחוונים הדיגיטלי בתוך טבעות שנראות כמו מרכב ספורט איטלקי קלאסי – פתרון שהוא מורכב יותר לביצוע מאשר פשוט למקם מסך מרובע מול הנהג. בחירה הצבעים, מתגים פיזיים שנותרו לתפעול בקרת האקלים ובורר מצבי הנסיעה – מושבי ספורט ארגונומיים מצויינים לצד גג שמש פנורמי עצום ואפילו תאורת אווירה עם 3 גוונים – זה בהחלט מרחב פנימי שבמפגש הראשון הוא מוציא "WOW" נדהם מכל מי שפגשנו ובהמשך פשוט כיף להיכנס אליו.

מניסיוננו אין טוב ממשפחתית גדולה – או רכב מנהלים – כדי לנסוע בכיף למרחקים ארוכים. ORA 07 בעל ממדים שבהחלט שמים אותו שם: אורך של 487 ס"מ, רוחב של 186 ס"מ לצד העיצוב שבעינינו הוא קריצה מקסימה ומגיע עם פנסי LED – הממדים יוצרים לרכב נוכחות מרשימה על הכביש. לראיה, כמות המבטים שהרכב הזה משך הייתה הרבה יותר גדולה מהצפוי. סקרנים נמשכו לרכב כל אימת שחנינו כדי להציץ פנימי ודרשו הסברים "מה זה הדבר הזה?". אז הסברנו.
אגב, ORA 07 ברמת אבזור PURE עולה עתה החל ב- 201,900 שקלים (אגרת רישוי זה עוד 2,643 ₪) ויש כמה אפשרויות מימון דרך כלמוביל היבואנית, כולל מסלול אקסטרה ליס הידוע של הקבוצה בו הרכב נרשם על שם הנהג, יש חבילת טיפולים ושירותים מורחבת וגם כמה אפשרויות להחליט מה לעשות עם הרכב בסוף התקופה.

לדרך
נקודת המפגש הראשונה הייתה עגלת הקפה שבתוך קיבוץ חורשים – אקיבוץ – משם אספנו את הנוסע שלנו וכיוונו את החרטום לכיוון צפון. את ה-07 אספנו יום קודם לכך מאולם התצוגה שבאבן גבירול 32 בתל- אביב (וכן – יש שם חניה למי שמגיע). אחרי יום בטראפיק הסואן של גוש דן – זו הייתה חוויה משחררת לצאת לכבישים הפתוחים. היעד הוא עין זיוון עם משימה של פרגון למחלבה מקומית המייצרת יוגורט עיזים שמיימי. יעד שאליו נגיע לאו דווקא בדרך הכי קצרה.

עוד לפני כן, בתוך העיר – ORA 07 – סיפק נוחות נסיעה טובה, אהבנו את תנוחת הישיבה הגבוהה המאפשרת לראות את הרכסים שלאורך מכסה המנוע. זה עוזר להתמצא בחניה וגם נותן תזכורת חביבה שלא מדובר ברכב שנראה כמו כל רכב אחר שעל הכביש. מערכות סיוע כמו מצלמות 360, בלימת חירום המזהה הולכי רגל, התרעת שכחת ילדים ואפילו אפליקציה מקורית – עושים את החיים בעיר לנעימים יותר, למשל על ידי הפעלה מראש של בקרת האקלים לפני שמגיעים לרכב.

האנדרואיד שלנו התממשק אלחוטית עם המערכת שברכב – מסך 12.3 אינץ' משקף את הניווט ומאפשר גישה מהירה ובטוחה לשיחות, שמע והקראה של הודעות וואצאפ. בקרת השיוט האדפטיבית הוצבה על המהירות שאפשרה לנוף לחלוף בקצב סביר ועלינו על כביש 6, משם לכביש 77 ואחרי צומת גולני לכביש 65 עד למפגש הבלתי נמנע עם כביש 90 בצומת כורזים. בשלב הזה, הנוסע שלנו, בעצמו בעלים של רכב חשמלי, החל לפתח תסמינים של חרדת טווח. אבל עמדנו בפיתוי של עמדות הטעינה הפנויות שהיו בתחנת התדלוק בעמיעד והמשכנו צפונה, משתאים מהנוף הירוק של הגליל והריח המבושם של האוויר ליד מטעי השקדיות הפורחות הסמוכים לכביש.

היה דיון קצר האם לעלות לגולן מצומת מחניים או להמשיך צפונה. הצצה במחשב הדרך ומצב הסוללה – היידה ממשיכים צפונה. אפילו שאנו בגרסת PURE בעלת הטווח הקצר-יותר במשפחה (440 ק"מ כזכור) – צריכת האנרגיה בשיוט הייתה כזו שאפשרה להמשיך בנסיעה. הנוסע שלנו, כבר החל לווברץ ולחלום על חיבור לעמדת DC נחשקת – אבל לא באמת היה צריך. כך חלפנו על פני העמדות שבצומת גומא ופנינו לעמק החולה באחד הכבישים היפים שיש בישראל. עצרנו בפינת חמד "סודית" ליד להבות הבשן וברוב טקס אמרנו "זו פינת חמד סודית! רואה?".
לגולן עלינו בכביש 959 וזה נתן הזדמנות להעביר את הבורר למצב SPORT ולתת דרור. ה-07 אינו רכב ספורט ואין לו יומרות כאלה – אבל מה שכן יש לו זה מנוע עם המון מומנט – 34.7 קג"מ, היגוי מדויק ותגובות שלדה טבעיות לצד אחיזת כביש מצויינת מצמיגים מיצרן נחשב. הכביש המתפתל לו על חמוקי הגולן ומטפס עליהם כתינוק רעב, היה תענוג לנהיגה – וה-07 העלים את השיפוע כשבמראות הצד עמק החולה הולך ויורד נמוך יותר ככל שאנו עלינו והתרוממנו לאוויר הצונן של רמת הגולן.

לעין זיוון הגענו דרך הכביש הפנימי של שמורת הר אביטל המקסימה – ובעודנו מהופנטים מהיופי של הגולן בתחילת האביב. חנינו מול פלטר וצעדנו מלאי כוונה לרכוש שני בקבוקים גדולים של יוגורט עיזים פנטסטי ("ברה" חפשו עז עם כנפיים).

משלבים לפארקינג
כשהיום הסתיים – בחזרה בגוש דן, חזרנו עם המראות והטעמים של הגולן. הנסיעה עברה בצורה הנעימה והבטוחה ביותר כש-ORA 07 מייצר חווית נסיעה טובה מאד, נעימה מאד, צריכת אנרגיה טובה דווקא בתנאי כביש פתוח שהם לא אידיאליים לרכב חשמלי. בנוסף, נהנינו ממעטפת בטיחות אקטיבית וסיוע שסיפקה כיפת ברזל אלקטרונית לנוסעים ולנהג.
העיצוב של ORA 07 הוא קטע מדליק ומשך המון תשומת לב בכל מקום בו עצרנו וחלפנו – מעביר מסר הרבה יותר יוקרתי מתג המחיר בפועל של הרכב. הפנים הוא חגיגה של ממש ומעבר לזה מדובר גם ברכב חשמלי טוב – שהגרסה הבכירה שלו Pro+ נותנת יותר מהכל: טווח, אבזור ונוחות.

תוכן מקודם