רוני נאק
ובכן. באופן דומה למדי למה שאנו בישראל חווים בקבוצת הפרימיום, העשירה בגרסאות היברידיות, גם בבריטניה חל זינוק משמעותי מאד במכירות של מכוניות אשר בראש וראשונה מעניקות הטבה ללקוח. ולפעמים כל מה שעושה את ההבדל בין היכולת או אי-היכולת של לקוח לרכוש מכונית או "לעלות" למותג פרימיום היא ההטבה הזו. אצלנו זה רמת מיסוי מופחתת – בבריטניה זה החזר שבין 2500 ל-6000 ליש"ט תלוי בפליטת ה-CO2 של הרכב.

אז יותר בזכות הכסף ופחות בגלל הירוק – מכוניות היברידיות נחטפו ונמכרו במספרים הרבה יותר גדולים ממה שציפו בממשלת בריטניה. אצלנו ההטבה להיברידיות (אפילו שאלו מאד מוגבלות לפעמים) הפכה לתנאי סף למכירה בקבוצת הפרימיום – כשיש מותגים שנפח ההיברידיות אצלם הגיע לעשרות אחוזים מסך המכירות. הטרנד לא נסתר מעיני רשויות המס בישראל שמיהרו לבטל את ההטבה להיברידיות מעל 300 אלף שקלים.

ובכן הסיבה שבבריטניה עוצרים את ההחזרים היא כי לטענתם הם מיצו מוקדם מהצפוי את התקציב אשר מלכתחילה נועד לעודד אנשים לעבור לתחבורה סביבתית יותר. וכי ממילא היברידיות ופלאג-אין הן רק טכנולוגיות ביניים בדרך לרכב חשמלי מלא. אז התקציב לא התאדה אלא בעצם צעד צעד אחד לפנים ועתה יהיה זמין למי שעתיד לרכוש רכב חשמלי – כך לפי דובר משרד התחבורה הבריטי בנושא. לקוחות של היברידיות יקבלו מהקלת מיסוי קלה וכמו החשמליות יוכלו ליהנות מחניה חינם (בכפוף לחוקי המועצה המקומית/עירייה) וסיוע בהקמת התשתית לטעינה.