רוני נאק
אחד היתרונות בלא להיות ראשון שמפרסם מבחן דרכים לדגם חדש של רכב בישראל הוא שלא צריך לחזור על כל מה שהאחרים פירטו ביבשושיות מייגעת. זאת כמובן בהנחה שמי שהגיע לבסוף לעמוד האינטרנט הזה אכן נחשף וקרא את מה שהעיתונות האובייקטיבית אמרה על המכונית הזו ולא מה ששפית חמורת סבר שעושה מתכונים חמורי סבר לסועדים שהם מספיק חמורים כדי לשלם את הסכומים שהיא דורשת באבוסי האלפיון שלה. באותה האנאלוגיה הלינק 02 צריך היה לעלות 350 אלף שקלים אם אצלה ככר לחם (עם אצות ואנשובי) עולה 32 שקל. anyway…

לינק 02 הוא כבר ברגע זה הצלחה מסחרית. אירוע שהיבואנית, קב' מאיר, לא ממש חוותה מאז שהונדה הלכה לעולמה. האמת שדי בצדק ואני יכול לומר זאת אחרי שביליתי סופ"ש ארוך עם המכונית שבמהלכו הצפנתי לגולן, זחלתי בפקקי המרכז ואף הגעתי לארוחת שישי באחד המגדלים ההם שבגוש דן ביציאה שכזו. אני ממש נאבק עם עצמי שלא לצלול עכשיו לנבכי המפרט הטכני והאבזור של הגרסה הבכירה שקיבלתי, HALO, או על העיצוב וההנעה האחורית שבעיניי באותה המידה יכול היה לשאת את סמל פולסטאר על החרטום וזה עדיין היה עובד פיקס.
בכל זאת, נו…אתם בטח מצפים לזה אז הנה. לינק&קו היא עוד מותג פרימיום/יוקרה לבית ג'ילי המיועד לקהל מערבי בעיקר. בניתוח שלי ממקום מושבי במשרדי שלא במגדל השן הרושם הוא שג'ילי יורה צרור רוחבי של מותגים לעבר אירופאים תמימים ומקווים שמשהו יפגע. לא פוגע? הוא ייסגר או ייטמע לתוך מותג אחר – מה שבדיוק קרה ללינק שנספגה לתוך זיקר (ולפחות בינתיים ממשיכה במקביל). האם מותגים אחרים צפויים לגורל דומה? (בומבסטיק סייד-איי לפולסטאר…).

אז הלינק 02 הוא על אותה פלטפורמה חשמלית המשרתת גם את זיקר, סמארט, וולוו בדגמי ה-C-SUV המקבילים שלהם. בסיס הגלגלים עומד על 275.5 ס"מ, האורך הכללי הוא 446 ס"מ ונפח תא המטען הוא 350ל' לא מאד נפחיים. בתחום ההנעה ישנו מנוע אחורי יחיד עם תפוקה של 272 כ"ס ו-34.5 קג"מ המוזן מסוללת NMC עם קיבולת שימושית של 66 קוט"ש. הטווח הרשמי של גרסת HALO הוא 465 ק"מ כשאת הסוללה אפשר לטעון בעד 150 קו"ט מעמדת DC או עד 11 קו"ט מעמדות AC (ועל כך בהמשך). ישנה פונקציית V2L שאני מאד אוהב ויכולה למשל להפעיל מיקרוגל בשטח (לא יוצא מהבית בלי זה) כדי לחמם שקשוקה ב-270 שקלים שקנינו אצל חמורת הסבר.
בפנים יש "מסך גדול" 15.4 אינץ' עם ממשק שהוא שונה לגמרי מזה שפגשנו בזיקר X או בוולוו EX30 – וזה דווקא דבר טוב. ישנו גם לוח מחוונים 10.2 אינץ', בקרת אקלים דו אזורית, משטחי טעינה כפולים לסמארטפונים, 14 רמקולים ממערכת הרמן-קרדון (לא גרינג…זה היה מישהו אחר). ריפודי המושבים הם עור סינתטי יש חימום אך אין אוורור, הזחה חשמלית למושבים עם זכרונות ובמרכז יש קופסה/קונסולה שניתן לנתק ולהסיר או להתקין מקרר במקומה (לפנטה).

מן החוץ בולט עיצוב שהוא נאה מאד – מודרני, "טקי", מלוטש אך לא מפוסל, פלואידי אך לא נוזלי, צהוב כמו זריחת החמה בבוקרו של חמסין בשנזן. מה שאגב, גורם לתוצרת שנזן להיראות מאד מיושנת בעיצובה (וגם על כך בהמשך). ישנם חישוקי 19 אינץ' נאים, פנסי LED בכל צד, שמשות ומראות צד ללא מסגרת וגם גג שמש פנורמי ענקי לכל התקרה שעשוי לאתגר ג'ינג'ים רגישים לשמש בשל העדר וילון. החלונות האחוריים כהים ולדלת תא המטען פתיחה חשמלית.
המחיר מתחיל מ-170 אלפי שקלים לגרסת PRO כאשר רכב המבחן שהיה בגרסת HALO יעלה לכם 177 אלפי שקלים (לשניהם אגרת רישוי זהה של 2,394 שקלים).

בשלב הזה אני כבר על 510 מילים ועוד לא הגעתי לתכלס. זה ייקח עוד רגע. כי בפרק הקודם שכחתי לציין את חבילת הסיוע לנהג והבטיחות האקטיבית. זו כוללת שורה ארוכה של מערכות שונות – לא אפרט את כולם מפאת אתגרי האחסנה של השרתים שלי – ורק אציין שיש 7 כריות אוויר ודירוג בטיחות ישראלי ברמה 6 מתוך 8. חסרה מערכת המתריעה על שכחת ילדים – המשמעותית-יותר מבין המערכות שמשרד התחבורה סימן ב-X אדום.
מצאתי את חווית הנהיגה בלינק 02 למצויינת. בהחלט משב רוח מרענן בתוך מסדר של סיניות-חשמליות חסרות השראה. זה מתחיל מתנוחת הנהיגה ומעיצוב גלגל ההגה. הממשק שהוא יחסית נהיר – אם כי דורש מדי פעם חפירה לעומק התפריטים כדי למשל לעבר מעמוד הבית לעמוד המציג את רמת הטעינה. זה ממשיך בבידוד רעשים טוב וחווית NVH מצויינת, התנהגות כביש סבירה למדי ואפילו ריסון מתלים מדויק יותר לטעם המערבי האנין של עבדכם. זמינות הכוח טובה בכל טווחי המהירות וגם צריכת האנרגיה הייתה סבירה למדי ואפשרה טווח ריאלי של כ-390 קילומטרים בחמסין הראשון של אביב 2025.

עוד לזכות הלינק 02 עומדת חווית איכות טובה מאד. הם הצליחו עם העיצוב המינימאליסטי בזכות האיכות של חומרי הגלם ורמת ביצוע גבוהה – על זה אני נותן דירוג של חמש ביצי עין מתוך חמש. שאפו עם ענף אספרגוס! מאחור, במושב האחורי המרחב הוא בסדר – גם אם לא מצטיין וישנם פתחי מיזוג (וולוו סטייל) בקורות B ולא במרכז שזה בתכלס הרבה יותר נכון.

מה לא עבד לנו? כמה דברים. ראשית האנדרואיד אוטו – כי אין. ישנה הבטחה ל-OTA שיגיע במחצית 2025. כרגע, ברכב המבחן ואם תרכשו רכב כזה עד שיגיע אותו OTA גם לכם לא יהיה אנדרואיד. קארפליי יש. אלחוטי. מה עוד? במהלך הסופ"ש בילינו בשלוש עמדות טעינה מהירות. הראשונה שבהן הייתה של 60 קו"ט אליה הגענו עם מטרה של Splash&Dash מהיר כדי להרים מעט את המורל של רמת הטעינה ולאפשר לחזור הביתה בקצב נהיגה בריאותי ולא "רגוע" מייגע. אמממה…זה היה בהאון שעל שפת הכינרת ועם טמפ' חיצונית של 39 מעלות. הלינק רצה לקבל רק 43 קו"ט (היינו לבד בעמדה הזו) כך שהעצירה הקצרה הפכה לאירוע של 45 דקות. בהמשך – כבר בבית – עמדת אחרת של 60 נתנה לנו בקושי 23 קו"ט וכשדילגנו לעמדה של ספק אחר עם 180 קו"ט שם כבר רווינו נחת עם 120 קו"ט ואחרי 11 דקות התחפפנו. לגבי טעינת AC – מוזר לי שנבחר הספק של רק 11 קו"ט כשאחד היתרונות היחסיים של הפלטפורמה הזו (אליבא דזיקר X) היא יכולת להנות מ-22 קו"ט של זרם חילופין. אולי זה מה שהיצרן נתן אולי זה משיקולי FOB או ממחשבה של חוסר עניין של הלקוחות בישראל. דבר אחרון, הגג הפנורמי שיכול מאד להיות שהוא מקבל זכות קיום לו רק בשל העובדה שהוא יוצר מרחב גדול יותר לראש של היושבים מאחור – אבל (כמו בוולוו EX30 בשעתו) ללא וילון, בקרת האקלים משתמשת בהמון אנרגיה כדי לצנן את הפנים.

בואו נסכם כי תיכף מגיע הטכנאי של מדיח הכלים. לינק&קו 02 הוא בעיניי הטוב בקבוצה שלו. אני ארחיב את הקונטקסט המקורי שבו זה נאמר ואחדד את הכוונה שהוא טוב בהרבה ומתעלה על רבי המכר של הקטגוריה. טוב יותר במונחי האיכות הכללית של המוצר ולא רק בשל מאפיין כזה או אחר. למרות כמה מגרעות, כשברקע יבואן וותיק ורציני, אם מישהו היה שואל אותי היום איזה ג'יפון חשמלי מומלץ מתחת ל-200K – אני מצביע ללינק 02.
