רוני נאק
סקודה קודיאק די מהר הפך עם הגעתו לישראל לסמל הבורגנות בישראל. רכב הפנאי המשפחתי התעלה לסטאטוס של – "סמל סטאטוס" – אות להצלחה ונתן בהם סימנים כי הנוהג או הנוהגת ברכב הפנאי הגדול נמצא גבוה יותר בשרשרת המזון של חברת ההייטק שסמלה מתנוסס על אחוריים מתכתיים. כמו הילד בהפסקה בחצר בית הספר, קודיאק היה כמעט תמיד הבחירה הראשונה והמועדפת ללקוחות פרטיים וגם לציים – אם 7 מושבים היו בדרישות הסף. סקודה קודיאק היה לאחד הדגמים המעטים שעבורם לקוחות – שזה אתם – היו מוכנים להמתין לו חודשים ארוכים. נחשקות שלא הייתה בגלל המחיר אלא בזכות ה"נחשבות" של המותג והדגם שחדר לקונצנזוס.

עדכון מזערי
סקודה קודיאק שהגיע למבחן הוא אחרי עדכון הדגם. במקרה שלנו זה אומר נגיעות קוסמטיקה קלות לחזית ולא הרבה מעבר לזה. נגיעת מכחול זהירה שנועדה לרענן את הלוק שהפך למוכר מדי ולנו נהיה נוח מדי איתו. הקודיאק מעט מחודד יותר, "פרש" יותר אבל ללא ספק אותו קודיאק. נגיעה זהירה, אמרנו, פן יאבד המראה שכולנו הורגלנו לראות.

• מבחן דרכים סקודה קאמיק 1.0ל'
רכב המבחן ברמת אבזור הבכירה ביותר, L&K הוא בהחלט מחזה מרהיב, גם אם באופן המאופק האופייני של סקודה. חישוקי סגסוגת 19 אינץ', נגיעות כרום עדינות מהגריל ומסגרת השמשות ואיזון נכון של חלקים בצבע המרכב, חלקים שחורים וכיתוב L&K כדי שרק מי שמתקרב יבין שמדובר בטופ.

בתוך הקודיאק תגלו מערכת שמע מבית CANTON המעולה, קוקפיט דיגיטלי מלא וממשק בעברית המתחבר בזריזות למובייל ומכיל אנדרואיד אוטו וקארפליי (חוטיים עדיין…). ריפודי עור מכסים את כל 7 המושבים הנוחים ואלו הקדמיים בעלי חימום ואוורור ולוגו של L&K – כי ככה זה בפרימיום. בקרת אקלים תלת איזורית, גג שמש פנורמי נפתח וסייען חניה אוטומטי הם רק חלק מרשימת פריטי האבזור הארוכה של הגרסה הזו.

מתחת לחרטום תמצאו מנוע טורבו-דיזל בנפח 2.0 ל', עם תפוקה של 200 כ"ס ו-40.7 קג"מ. הכוח עובר למערכת הנעה כפולה קבועה דרך תיבת הילוכים כפולת מצמדים עם 7 הילוכים.
בזכות משקל עצמי של קצת יותר מ-1,800 ק"ג הקודאיק הזו תגיע ל-100 קמ"ש בקצת פחות מ-8.0 שניות ולמהירות מירבית של 216 קמ"ש (לא 217 או 215…כן?). כמקובל בימינו, ישנם כמה מצבי נהיגה לבחור מהם, דרך תפריט המולטימדיה, הסטת מנוף ההילוכים למצב S ולהנות מדפדוף הילוכים עם המשוטים שבגב גלגל הגה שמנמן ומצופה עור.

סקודה קודיאק מצוידת ב-7 מושבים, האחוריים קטנים למדי ובכל זאת יהיו שימושיים לילדים. קיפול השורה השלישית יוצר משטח טעינה שטוח לגמרי מאחור וקיפול השורה השניה משתלב לכדי רצפה שטוחה אדירה שמזמינה לפרוס עליה מזרון ולהעפיל לאיזה פיסטין עם נוף. הגישה לתא המטען היא דרך דלת המתרוממת חשמלית, גם לנוכח תנועת רגל או מדלתות הצד שלהן יש מפער רחב ונוח.

תאי מטען תמיד הם טריגר עבורי לדבר על מידות. אז קדימה (ואז למחיר). בסיס הגלגלים עומד על 279 ס"מ. מרווח הגחון הוא 191 מ"מ שימושיים עד לקראנץ' של פלסטיק באבן שפה. האורך הכללי הוא 470 ס"מ, הרוחב 188 ס"מ והגובה 168 ס"מ. חביב. לא גדול מדי ולא קטן מדי.
כדי שתזכו למפתח של הרכב שאתם רואים בצילומים יהיה עליכם להיפרד מכ-290 אלף שקלים. ואם אני מאבד אתכם ברגע זה. דעו. שזה בסדר אני איתכם. הרכב יקר.

טבעות עשן
אין באמת טבעות עשן, אבל ההקשר לדיזל ועשן וכל מה שזה עשה לעולם הרכב. השאלה היא איך אחרי כל זה, איך הרכב? איך הוא נוסע? ובכן מדובר באחד מרכבי הפנאי הטובים-יותר שנתקלתי בהם ובוודאי שיהיה בטופ של הסגמנט שלו. בעיקר כי לא נשאר אף אחד עם מנוע דיזל וגם הנעה כפולה. שילוב שהוא מבחינתי ה"ג'וקר" שעושה לי את הרכב. לא האינצ'ים של המסכים, ולא המגע המלטף של ריפודי העור. כמעט 41 קג"מ שיורדים ב-1,750 סל"ד לגלגלים וגורמים לקודיאק הזה לחוש כאילו הוא שט על עננים בחוסר מאמץ – סטואי.

מאחרי ההגה ובנהיגה פגשתי מוצר בוגר, עשוי היטב, מהודק ומדויק. כל מערכות הסיוע והבטיחות האקטיביות מתפקדות כמצופה ללא המוזרויות וחוזר העקביות שאנו פוגשים לאחרונה אצל רבות מהעולות החדשות מסין. חווית האיכות מורגשת מאד.
מה שתורם לזה רבות, הוא ה-NVH הנהדר. מנוע הדיזל כמעט שאינו נוכח כלל בקבינה, רעש הרוח מזערי ובידוד פני הכביש – על פני טווח מהירויות נרחב – הכי קרוב למושלם שאפשר לבקש. כשיוצאים לכביש הפתוח מהר מאד מתקבלת התחושה שאם רק אפשר היה – היינו ממשיכים בנסיעה נון סטופ עד לשארם א-שיח. על תידלוק אחד. כי זה דיזל.

לרכב פנאי כזה אין יומרות של התנהגות כביש יוצאת דופן. יחד עם זאת, תמהיל של תמוכות מקפרסון בחזית ומתלה-רב חיבורי מאחור, יוצרים מכונית שאפשר וכיף לנהוג אותה – בעיקר כשמנצלים את שינויי האופי שמגיעים עם מצבי הנהיגה השונים. היכולת של הקודיאק דיזל לכסות הרבה קילומטרים במהירות רבה ובנוחות מצוינת היא באמת יוצאת דופן בסגמנט הזה.

מה פחות
המנוע שמפיק כוח טוב ולרוב גם שקוף בפעולתו, איך לומר בעדינות, מרגישים שהפיתוח של הדיזלים בקבוצת VW נעצר לפני כמה שנים. צריכת הדלק שלו גבוהה מדי לשנת 2023 ועמדה על כ-15 ק"מ/ל' בממוצע (עם מיכל של 60 ליטר זה יתן לכם טווח של 900 ק"מ בין תדלוקים) והוא גם בעל השהיית טורבו ממש מורגשת. דבר שלא חוויתי זמן רב – בטח שלא בדיזל מן הדור החדש שיש אצל קבוצת רכב אחרות.
פעם או פעמיים היה עליי לעשות "ריסטארט" למערכת המולטימדיה לאחר שזו קפאה או שהחיבור מחדש לאנדרואיד שלי היה איטי מאד (ברמה של דקות).

סיכום
מהפיל הזה שבחדר קשה להתעלם. תג מחיר של 290 אלף שקלים הוא בהחלט לא משהו שרבים יכולים להתמודד עימו. מצד שני במחיר הזה תקבלו רכב מהוקצע ומלושט, המציע נוחות נהדרת, אבזור עשיר ומנוע דיזל שרק רוצה לנסוע.
דגם סקודה קאמיק 21 שברשותי מאכזבת מאוד, מלא בעיות מכניות חוסרי מים ושמן….. נגנסת למוסך ללא סוף, קיבלנו אותה אפריל 21. לא להתקרב.