רוני נאק
במהלך הסופ"ש התברר המהלך של משרד האוצר האמריקני אשר הציב מגבלות על מעורבותן של חברות סיניות בשרשרת אספקת הסוללות במדינה. המהלך שעשוי (ואולי מיועד) להגביל את הגישה למינרלים קריטיים שמקורם בסין וכן לטכנולוגיה סינית.

יצרני רכב (חשמלי מן הסתם) שירצו להינות מהטבת המס המשמעותית של עד 7,500 דולר (לרכב) על פי חוק הפחתת האינפלציה שהעביר ממשל ביידן, יצטרכו להוכיח שהסוללות ברכב החשמלי שלהם אינן מכילות מינרלים או רכיבים מחברה שלפחות 25% היא בבעלות ישות הקשורה לסין.
מנגד המהלך מיועד להאיץ השקעות בפרויקטים של שרשרת אספקת מחצבים וחומרי גלם ליצור סוללות בארה"ב ובמדינות הסכם סחר חופשי. התהליך דומה לזה שעברה ארה"ב בתחום הפקת הנפט. תהליך שהפך אותה למפיקת הנפט הגולמי הגדולה ביותר בעולם.

ההודעה על הכוונה לבטל את הטבת המס מגיעה על רקע ירידה חדה במחירי חומרי הגלם השונים הדרושים בשרשרת האספקה ליצור הסוללות. בסין, מחירי הליתיום האיכותי המתאים ליצור סוללות ירדו השנה ביותר מ-70%, כאשר מחירי הליתיום הידרוקסיד ירדו לממוצע של 17,350 דולר לטון בהערכת גורמים בענף הכרייה. בין הגורמים לירידה במחיר חומרי הגלם הם היצע עקבי וביקוש חלש. מגמות דומות מתרחשות בקובלט, שם מחירי CIF Asia ירדו ב-38% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
מחיר הקובלט עלול לרדת עוד יותר כאשר ענקית הכרייה הסינית CMOC ממשיכה להגדיל את התפוקה מהמכרות שבבעלותה בקונגו.