רוני נאק
המחירון של המדינה, לוי יצחק, עתיד במהדורת ספטמבר 2021 של מחירון הרכב להעלות את מחירי המכוניות המשומשות. העליה מתרחשת לכל אורכו ורוחבו של המחירון עם שינויים החלים בין הקטגוריות, המותגים והדגמים השונים. שיעור העליה נע בין קצת פחות מ-1% לכ-2.5% התייקרות לדגמים המבוקשים ביותר. למיטב ידיעתנו מדובר בפעם הראשונה שלוי יצחק מעלה מחירים.

זה לא סוד ששוק הרכב בישראל, נמצא בטירוף של כל הזמנים. עמישראל מצא דרך לפצות את עצמו על ימי הקורונה דרך הארנק ורוכש מכוניות בקצב הרבה יותר גדול ממה שהיבואנים ומפעלי הרכב מוכי הקורונה מסוגלים לספק. זאת, במקביל ל"סופה המושלמת" שנוצרה בעקבות המחסור העולמי בשבבים אשר מאט את היצור של דגמים רבים, הריחוק של רבים מתחבורה ציבורית אם בשל חוסר זמינות ויעילות או חששות מהידבקות. הביקוש הרב מול האספקה המוגבלת גרם לא רק לעליית מחירי המכוניות החדשות (בשקט בשקט כמעט לכל רוחב השוק) אלא גם לדחיית אספקה חודשים רבים קדימה אפילו במותגים ודגמים עממיים שמעולם לא נהנו מביקושים כאלה.

לקוחות רבים שלא רוצים לחכות חודשים לרכב חדש, לצד אחרים שלא רוצים להוציא סכום כסף גדול על מכונית חדשה, פנו למגרשי הליסינג והזיזו את מרכז הכובד של השוק לעבר היד השניה. מגרשי המכוניות, שחלקם אף הם התרוקנו, החלו להרגיש בתנועה הגוברת, צמצמו את ההנחות ואפילו העלו מחירים לדגמים שלרוב כלל לא היו זוכים להתייחסות בימים רגילים. ישנם סוחרי מכוניות שאף החלו להציע לציבור לרכוש ממנו את המכוניות המשומשות כשהם מציעים מחירי מחירון. דבר שלא היה מעולם.

תנודות השוק האלה משתקפות במחירון החדש של לוי יצחק שיצא ב-1 לספטמבר. בין הדוגמאות הבולטות לעליית המחירים אפשר למנות:
- טויוטה יאריס סטייל מ-2015 שמחירה עלה ב-1.9% ל-53 אלפי שקלים
- יונדאי i10 מ-2019 שגם עלה ב-1.9% ל-54 אלפי שקלים
- טויוטה לנדקרוזר שהתייקר בכ-1.0%
- איסוזו דימקס LS תא כפולה מ-2017 שעלה ב-2.4% ל-167 אלפי שקלים
דגמים נוספים שהתייקרו הם סיאט איביזה וסקודה אוקטביה, קיה פיקנטו, שברולט ספארק ואחרות.