• החל מ-335 אלפי שקלים
• מערך בטיחות מלא (גרסת פלוס)
• טורבו הנעה כפולה עם 254 כ"ס
• מתחרים: אאודי Q5, ב.מ.וו X3, מרצדס GLC
• צריכת דלק מבחן: 9.5 ק"מ/ל'
רוני נאק
גרסת ה-T8 ההיברידית-נטענת או PHEV לגמרי גנבה את ההצגה בדגם הזה של וולוו. פחות בגלל הקטע הסביבתי ויותר בזכות התמורה הטובה-יותר שנתנה ההנחה במס אשר אפשרה לאבזר את רכב הפנאי הסקסי הזה בכל מה שניתן לתלות עליו. מעט בצד של ההיברידית יש גם גרסאות אחרות – ללא סוללות ושקעי טעינה וללא הקלות המס אלא מביאות את הבשורה של הדור החדש של וולוו באופן מסורתי יותר.

ובכן בעלות של 335 אלף שקלים (החל מ…) תוכלו למשל לקבל את גרסת מומנטום של ה-T5 הזה. כשעל ההנעה מופקד מנוע 2.0ל' טורבו-בנזין עם 254 כ"ס ו-35.6 קג"מ והעברת הכוח היא כפולה-קבועה דרך תיבת הילוכים פלאנטרית עם 8 יחסי העברה. רכב המבחן שהיה בגרסת "פלוס" כלל גם בקרת שיוט אדפטיבית, שמירת נתיב אקטיבית, מתלי אוויר, שלדה דינאמית ועוד תוספות שאת כולן תוכלו להוריד מכאן.
בקצרה נספר לכם שהוולוו XC60 החדש כמו אחיו הגדול ה-XC90 נשענים על הפלטפורמה המודולארית החדשה של היצרנית. כזו המאפשרת להם גמישות רבה בתיכנון של רכב חדש – כולל שילוב של מערכות הנעה היברידיות ובעתיד חשמליות מלאות. בנוסף אפשר "לשחק" עם בסיס הגלגלים כדי ליצור SUV גדול עם 7 מושבים או SUV קטן יותר עם 5 מושבים. ובואו נקרא לו XC60. אגב, הדגם הזה – היוצא – היה מהדגמים הנמכרים ביותר של וולוו תוצר היסטורי של הבעלות בעבר של פורד וגם חלק רכיבים רבים עם לנד רובר פרילנדר.

בסיס הגלגלים ארוך למדי עם 286.5 ס"מ – האורך הכללי 468 ס"מ והרוחב 190 ס"מ. בהחלט רכב בעל נוכחות. עוד חשוב לדעת את מרווח הגחון שעומד על 216 ס"מ שימושיים למדי וכן את נפח תא המטען שעומד על 505 ליטרים נדיבים.
המשקל העצמי אינו מהזעומים – 1,814 ק"ג וזה יציב נתון של 6.8 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מירבית של 220 קמ"ש. נתוני יצרן כמובן.

הרבה נכתב על העיצוב של הדור החדש של וולוו. הפטיש של ת'ור וכל זה. בשורה התחתונה – בעיניי לפחות – מדובר ברכב פנאי נאה ביותר. בעל לוק מותגי מזוהה ואופייני לוולוו החדשה. ובעיניי זה WIN על פני החרטומים הזועפים של מותגי דויעשטלנד או המראה הרובוטריקי של הפרימיום היפני. אותה שפה עיצובית ממשיכה גם בתא הנהג – גם הוא אחד הנאים והאלגנטיים בתעשייה עם קוקפיט דיגיטאלי מלא – מסף מולטימדיה גדול המזכיר (מדי) אייפד בלוק-אנד-פיל שלו. בהקשר הזה אציין שהנהייה אחרי האייפד – לפחות בהקשר של מולטימדיה שצריך לתפעל ברכב נוסע – אינה תמיד נכונה. לצד זאת האיכות הכללית מרשימה מאד. וכשחומרי עילית פוגשים עיצוב אלגנטי החוויה בתא הנהג מדהימה עוד לפני ההתנעה.

ובכל זאת התנענו. דינאמית הוולוו זזה בקלות על רגליה. נדחפת מ-35.6 קג"מ שמגיעים כבר ב-1500 סל"ד ועם 8 הילוכים שמחזיקים את תפוקת הכוח במקום המתוק ביותר, והנכון ביותר בכל סיטואציה. נסיעת המבחן לקחה אותנו לגיחה לילית ארוכה לאיזור סדום – ולעוד נסיעות וסידורים קצרים יותר בכרך. ובכל שלב וולוו XC60 הובילה אותנו בנוחות רבה ושקט מופתי. אולי מדי. אולי סטרילי ומבודד יותר משהייתי רוצה.
הנוחות בעיר טובה מאד – עם ספיגה יעילה של שיבושים ומהמורות. תנוחת הנהיגה מספקת שדה ראיה טוב בעיר ורק לפעמים קורה A הסתירה לי מעט בפניות שמאלה. בסך הכל תפיסת המרחב מצויינת.

מחוץ לעיר ה-T5 יכול לנשום עמוק. הקצב שהמכונית הזו מסוגלת לשייט בו מרשים למדי – תחשבו אוטובהאן – עם תיבת ההילוכים ביחס ה-8 והסל"ד נמוך הקצב מהיר וצריכת הדלק טובה מאד. בתנאים האלה ה-NVH יוצא מן הכלל. למעט אוושת צמיגים קלה, לא תקבלו רעשי רוח, או פידבק ממערכת ההנעה או שיבושי הדרך. והקילומטרים רצים במהירות ונוחות תחת צמיגי הקונטיננטאל הגדולים.
כשהכביש מתקרזל לו, ופיתול רודף פיתול הוולוו הזו יוצאת משלוותה. להגה אין מספיק פידבק לתחושתי – וקשה לדייק במעבר מהיר מפניה לפניה. הגדרת מצב ספורט במערכת ההנעה מחדד את התגובות ומשנה את נקודות העברת ההילוכים – הכלי מהיר מאד – שלא יהיה לכם ספק. אבל התחושה מאחרי ההגה מלאכותית.

ונסענו גם מעט בשטח – שביל עפר מסודר ומסורק. כאן לא הייתה לוולוו כל בעיה – כאשר מרווח הגחון הגבוה שומר על הבטן הרכה מפני פגיעה. הייתי נמנע מלהכנס לשטח מאתגר יותר – זו גם לא הגדרת התפקיד של הכרכרה המוקפדת הזו – אבל אף פעם אי אפשר לדעת אילו הפתעות ימתינו לכם בשטח. כאן, בקרת המשיכה וההנעה הכפולה מצליחות להתגבר די בזריזות על הצלבות ואבדן אחיזה רגעי. נחמד מאד.

אם לצטט גדולים וחכמים "לא הייתי מגרש אותה מהחניה". אמנם גרסת T8 ההיברידית מטילה צל גדול למדי (ועולה עוד 50 אלף שקלים) אבל גם ל-T5 יש מקום אצל מי שלא מעוניין במורכבות הטכנולוגית או תוספת המחיר של הגרסה המחושמלת. בסופו של דבר מדובר במוצר פרימיום מהשורה הראשונה, עם אופי דינאמי מלהיב, חבילות איבזור ובטיחות נרחבות ונטול התדמית השלילית שדבקה בחלק ממותגי גרמניה.
הי רוני,
ל T5 שני מכשולים על מנת להצליח:
1)X3
2)"אחיו" ההיברידי !
בברכה
ניר